SKŁADNIKI:
1,5
kg karkówki,
½
strąka papryki żółtej,
½
strąka papryki czerwonej,
50
ml oleju,
½
łyżeczki czosnku granulowanego,
1
łyżeczka papryki słodkiej mielonej,
½
łyżeczki pieprzu,
½
łyżeczki soli,
PRZYGOTOWANIE:
1.
Papryki kroję w grubsze paski. Karkówkę nacinam z boku, tworząc
jeden duży płat mięsa. Mięso rozbijam lekko tłuczkiem. Na środek
kładę kawałki papryki. Mięso zwijam w roladę. Odwiązuję do
około nicią.
2.
Olej mieszam z czosnkiem, papryką, solą oraz pieprzem. Do marynaty
wkładam karkówkę. Nacieram i odstawiam na 2 godziny w chłodne
miejsce.
3.
Mięso razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw
związuję i układam na blaszce. Mięso piekę około 2 godzin w
temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu usuwam nici. Mięso kroję na porcję.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz