poniedziałek, 6 listopada 2017

Test naczynia Staub Mini Cocotte

Dzisiaj pragnę Wam zaprezentować okrągłe naczynko do przygotowywania i serwowania potraw Staub Mini Cocotte. Pokażę Wam, jak w prosty i szybki sposób w tym małym naczynku przygotować pyszny deser i śniadanie.



Staub Mini Cocotte - to okrągłe, ceramiczne naczynko do serwowania i przygotowywania potraw. Naczynie ma 200 ml pojemności, doskonale pomieści jedną porcję dania. W naczyniu Staub Mini Cocotte możemy gotować, piec, odgrzewać w mikrofalówce, a nawet serwować potrawy. Jest wykonane z najwyższej jakości materiałów. Wytrzymuje temperaturę do 300 stopni Celsjusza. Jest odporne na wszelakie uszkodzenia i zarysowania. Naczynie pięknie prezentuje się na stole. Jest wykorzystywane do serwowania potraw przez wielu restauratorów na całym świecie.


 Testując produkt przygotowałam w nim coś na słodko i coś na słono. Pierwszą potrawą było jajko sadzone na boczku i papryce, drugą crumble z gruszkami. Zarówno jajko, jak i crumble zapiekałam  w piekarniku. Naczynko doskonale sprawdziło się w wysokiej temperaturze. Łatwo wyjmuje się je z piekarnika. Ma bardzo wygodne uchwyty, za które możemy łatwo podnieść nawet bardzo gorące danie. Naczynie Staub Mini Cocotte  ma dopasowaną pokrywkę z ergonomicznym uchwytem. Dzięki temu potrawy możemy przygotowywać pod przykryciem, zapobiegając przypaleniu. Przygotowane jajko sadzone oraz crumble z gruszkami po wyjęciu z piekarnika chwilę przestudziłam, a następnie podałam w tym uroczym naczynku. Naczynie przepięknie prezentowało się na moim stole.

Poniżej przestawiam przepisy na "Jajko sadzone na boczku i papryce" oraz "Crumble z gruszkami".

Jajko sadzone na boczku i papryce



SKŁADNIKI:
½ strąka papryki czerwonej,
4 plastry boczku parzonego,
2 plastry sera żółtego,
1 jajko,
sól,
pieprz,
oliwa.

PRZYGOTOWANIE:
1. Paprykę kroję w paski i podsmażam 3 minuty na oliwie. Boczek oraz ser żółty kroję w paski.
2. Na dno małego naczynka Staub Mini Cocotte  kładę naprzemiennie paprykę, boczek oraz ser. Na wierzch wybijam jajko. Oprószam solą oraz pieprzem.
3. Naczynko przykrywam i zapiekam około 20 minut w temperaturze 170 stopni.


Crumble z gruszkami



SKŁADNIKI:
2 gruszki,
½ łyżeczki cynamonu,
1,5 łyżki masła,
3 łyżki cukru,
3 łyżki mąki.

PRZYGOTOWANIE:
1. Z masła, mąki i cukru zagniatam kruszonkę.
2. Gruszki obieram i kroję w większą kostkę. Na dno naczynka Staub Mini Cocotte  kładę pokrojone gruszki. Owoce oprószam cynamonem.
3. Na wierzchu owoce posypuję kruszonką. Piekę około 40 minut w temperaturze 170 stopni.
4. Podaję z bitą śmietaną lub lodami.


Naczynko Staub Mini Cocotte spełniło wszystkie moje oczekiwania. Wspaniale przygotowuje i serwuje się w nim potrawy. Produkt jest wart polecenia i zakupu.





1 komentarz: