SKŁADNIKI:
2 płaty dorsza,
1 cebula,
½ wiązki zielonych
szparagów,
150 ml śmietany
30%,
½ pęczka koperku,
2 łyżki masła,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1. Szparagi gotuję
na półtwardo w osolonej wodzie. Wyjmuję i kroję na mniejsze
kawałki.
2. Cebulę kroję w
piórka. Rybę kroję na kawałki. Masło rozpuszczam na patelni.
Układam rybę oraz cebulę. Smażę na małym ogniu po około 5
minut z każdej strony.
3. Do ryby dodaję
szparagi. Całość zalewam śmietaną. Dodaję posiekany koperek.
Wszystko razem duszę około 10 minut. Potrawę doprawiam do smaku
solą oraz pieprzem.
Mniam napewno jest extra w smaku. Uwielbiam ryby. A szparagi szkoda ze są tylko sezonnowo. Co do ryb bardzo też polubiłam łososia. Zobacz sobie tego jakbyś szukała dobrej jakości https://mowisalmon.pl/
OdpowiedzUsuń