środa, 20 lipca 2016

Leczo z fasolką szparagową

W środowy poranek prezentuję przepis na pyszny gulasz warzywny. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Leczo można podawać z pieczywem, makaronem lub ryżem. 



SKŁADNIKI:
200g fasolki szparagowej,
1 papryka czerwona,
2 pomidory,
1 cebula,
200g kiełbasy podwawelskiej,
100ml wody,
oliwa,
sól,
pieprz,
świeże listki oregano.

PRZYGOTOWANIE:
1. Fasolkę szparagową obcinam na końcach i kroję na mniejsze kawałki. Paprykę i cebulę kroję w kostkę. Kiełbasę kroję w plasterki. Pomidory kroję w ósemki.
2. Na oliwie podsmażam kiełbasę razem z cebulą. Dodaję paprykę oraz fasolkę szparagową. Mieszam. Całość podlewam wodą i duszę przez około 10 minut. Dodaję pomidory i duszę kolejne 10 minut. Potrawę doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz świeżymi listkami oregano. 

1 komentarz: