SKŁADNIKI:
1
por,
4
jajka,
2
kabanosy wieprzowe,
½
pęczka szczypiorku,
50g
suszonej miechunki Goldenberry HELIO,
3
łyżki majonezu,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1.
Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku. Przykrywam i
parzę około 10 minut. Następnie pora odcedzam na sitku i odstawiam
do przestudzenia.
2.
Jajka gotuję na twardo. Obieram i kroję w kostkę. Kabanosy kroję
w plasterki. Szczypiorek drobno siekam.
3.
Do salaterki przekładam pora, jajka, kabanosy, szczypiorek oraz
miechunkę. Dodaję majonez oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie
mieszam. Gotową sałatkę wykładam na talerz.
Do przygotowania sałatki wykorzystałam miechunkę suszoną, którą otrzymałam do testowania od firmy HELIO.
Zachęcam do zakupu produktów firmy HELIO, niezbędnych w każdej kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz