SKŁADNIKI:
2
papryki czerwone,
3
kaszanki,
150g
pieczarek,
1
cebula,
oliwa,
sól,
pieprz,
PRZYGOTOWANIE:
1.
Pieczarki kroję w plasterki. Cebulę kroję w kostkę. Pieczarki
razem z cebulą smażę około 5 minut na oliwie.
2. Z
kaszanki zdejmuję osłonkę. Kaszankę kroję w plasterki i dodaję do pieczarek. Mieszam i smażę razem przez około 5 minut.
Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
3. Z
papryki odcinam wierzchołki. Wydrążam gniazda nasienne. Wnętrze
papryk wypełniam przygotowanym farszem. Papryki przykrywam odciętymi
wierzchołkami. Zawijam w folię aluminiową. Układam na
rozgrzanym grillu. Grilluję około 25 minut. Po tym czasie papryki
odwijam z folii, układam na talerzu i podaję.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz