SKŁADNIKI:
1 duża papryka czerwona,
1
ogórek,
3
cebule,
10
plastrów boczku parzonego,
10
sztuk suszonych śliwek kalifornijskich HELIO,
zioła
prowansalskie,
sól,
pieprz,
olej.
PRZYGOTOWANIE:
1. Z
papryki czerwonej usuwam gniazda nasienne. Warzywo kroję na mniejsze
kawałki. Cebule obieram i kroję na ćwiartki. Ogórek obieram i
kroję w grubsze plasterki.
2.
Śliwki suszone zawijam w plastry boczku. Na patyczki do szaszłyków
nabijam naprzemiennie paprykę czerwoną, śliwki zawinięte w
boczek, cebule oraz ogórka. Postępuję tak, aż do wyczerpania składników. Szaszłyki skrapiam olejem i oprószam
solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
3. Szaszłyki układam na rozgrzanym
grillu i grilluję około 20 minut, od czas do czasu obracając
szaszłyki.
Do przygotowania szaszłyków wykorzystałam suszone śliwki kalifornijskie, które otrzymałam do testowania od firmy HELIO.
Zachęcam do zakupu produktów firmy HELIO niezastąpionych w każdej kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz