Zapraszam na pyszną pastę jajeczną z ogórkiem kiszonym oraz kremowym sosem chrzanowym. Pastę podałam na chrupiących grzankach z bułki. Każdemu będzie smakować. Polecam!!!
SKŁADNIKI:
6 jajek,
3 ogórki kiszone,
1 cebula czerwona,
1/2 pęczka szczypiorku,
2 łyżeczki sosu Kieleckiego chrzanowego SPOŁEM,
1 łyżka majonezu,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Ogórki kiszone ścieram na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek drobno siekam. Cebulę obieram i kroję w kostkę.
2. Wszystkie przygotowane składniki pasty przekładam do salaterki. Dodaję sos chrzanowy, majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Pastę podaję z pieczywem.
Do przygotowania pasty wykorzystałam sos Kielecki chrzanowy, który otrzymałam do testowania od firmy WSP SPOŁEM. Sos ma idealną kremową konsystencję oraz wspaniały chrzanowy smak. Uwielbiam połączenie jajek z chrzanem. Chrupiące grzanki z pastą znikły z talerza w mgnieniu oka.
Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy WSP SPOŁEM.
O - pasty jajecznej z ogórkiem jeszcze nie jadłam :) Bardzo apetycznie u Ciebie wygląda Kasiu :) Z chęcią wypróbuję na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńMi na pewno by smakowała taka pasta :) Pyszności.
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie. Dzięki za fajny pomysł na śniadanie.
OdpowiedzUsuń