wtorek, 27 października 2015

Ciastka francuskie z jabłkiem i orzechami

Zapraszam na pyszne ciasteczka z jabłkiem i orzechami. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Każdemu będą smakować. Polecam!!!



SKŁADNIKI:
1 opakowanie ciasta francuskiego,
3 jabłka,
50g orzechów włoskich
szczypta cynamonu

PRZYGOTOWANIE:
1. Ciasto francuskie rozwijam. Szklanką o dużej średnicy wykrawam w cieście kółka.
2. Jabłka obieram, usuwam gniazda nasienne i kroję w półplasterki. Orzechy włoskie drobno siekam. 
3. Wycięte kawałki ciasta układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym krążku układam kawałki pokrojonego jabłka. Ciastka oprószam cynamonem i posypuję posiekanymi orzechami. 
4. Piekę około 12 minut w temperaturze 200 stopni.

1 komentarz: