czwartek, 1 października 2015

Kurczak z warzywami w sosie słodko- kwaśnym

Dzisiaj polecam przepis na kurczaka duszonego z warzywami. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Warto ją przygotować, bo jest przepyszna. 


SKŁADNIKI:
2 filety z piersi kurczaka
300g mrożonej chińskiej mieszanki warzywnej
100ml wody
1 łyżeczka papryki ostrej mielonej
1/2 słoika sosu słodko- kwaśnego JAMAR
sól
pieprz
oliwa do smażenia

PRZYGOTOWANIE:
1. Filety z piersi kurczaka kroję w kostkę. Przekładam na patelnię i chwilę podsmażam na oliwie. Dodaję mieszankę chińską oraz ostrą mieloną paprykę. Smażę na małym ogniu około 5 minut. Mięso oraz warzywa podlewam wodą i duszę około 5 minut. 
2. Sos słodko - kwaśny dodaję do kurczaka i warzyw. Mieszam i duszę kolejne 5 minut. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Potrawę podaję z ryżem.


Do przygotowania potrawy wykorzystałam sos słodko- kwaśny, który otrzymałam do testowania od firmy JAMAR. Sos nadał mojej potrawie wspaniałego smaku. Będę po niego często sięgać w kuchni. 

Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy Jamar, firma oferuje wiele wspaniałych produktów, niezbędnych w każdej kuchni.

2 komentarze: