czwartek, 17 grudnia 2015

Placuszki z kurczakiem, pieczarkami i kapustą kiszoną

W czwartkowe popołudnie zapraszam na pyszne placuszki. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Z powodzeniem można je przygotować na obiad, podając je z ziemniakami i surówką. 


SKŁADNIKI:
1 podwójny filet z piersi kurczaka,
150g kapusty kiszonej,
4 pieczarki,
1 cebula,
1/2 pęczka natki pietruszki,
2 jajka,
rozmaryn suszony,
sól,
pieprz,
olej do smażenia.

PRZYGOTOWANIE:
1. Filet z piersi kurczaka kroję w małą kostkę. Z kapusty kiszonej odciskam sok. Kapustę drobno kroję. Cebulę oraz pieczarki obieram i kroję w małą kostkę. Natkę pietruszki drobno siekam.
2. Kurczaka, kapustę, pieczarki, cebulę oraz natkę pietruszki przekładam do miski. Dodaję jajka oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Z masy formuję owalne, lekko spłaszczone placuszki.
3. Placuszki smażę na rozgrzanym oleju, na rumiano z dwóch stron. Podaję z ziemniakami i surówką. 

2 komentarze:

  1. Takie placki są super, uwielbiam <3 Bardzo ciekawe połączenie, a prezentują się smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń