SKŁADNIKI:
1/2 kg śledzi matiasów,
2 cebule,
3 ogórki konserwowe,
oliwa do smażenia,
Sos:
1/2 szklanki wody,
1,5 łyżki oleju,
150 ml ketchupu Kieleckiego o smaku śliwkowym SPOŁEM,
1,5 łyżki octu spirytusowego SPOŁEM,
1,5 łyżeczki cukru,
2 liście laurowe,
4 ziarna ziela angielskiego,
1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej,
sól,
pieprz,
PRZYGOTOWANIE:
1. Wszystkie składniki sosu przekładam na garnka. Gotuję na małym ogniu około 10 minut. Odstawiam do przestudzenia.
2. Śledzie matiasy moczę kilka godzin we wodzie. Następnie osuszam i kroję na mniejsze kawałki. Cebulę kroję w piórka i szklę na oliwie. Ogórki konserwowe ścieram na tarce o dużych oczkach.
3. Śledzie mieszam z ogórkami, cebulą i zimnym sosem pomidorowym. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowane śledzie odstawiam na kilka godzin w chłodne miejsce, aby smaki się "przegryzły".
Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy WSP SPOŁEM, niezbędnych w każdej kuchni.
So nice topics here you have written. After read i'm so glad. Thank you. Drop Shadow Helps
OdpowiedzUsuńClipping Path
Photo Cut Out
Image Manipulation
Image Retouching
Clipping Path Tutorial
Background Remove
Image Editing
Neck Joint
eCommerce Photo Editing