piątek, 4 grudnia 2015

Wigilijny kompot z suszu

Nie wyobrażam sobie kolacji wigilijnej bez tradycyjnego kompotu z suszonych owoców. Smak kompotu oprócz owoców podkreślają także goździki. 


SKŁADNIKI:
200g suszonych śliwek MAKAR,
100g suszonych moreli,
200g suszonych jabłek,
150g suszonych gruszek,
50g rodzynek,
5 goździków,
2 litry wody.

PRZYGOTOWANIE:
1. Suszone owoce zalewam dwoma litrami ciepłej wody i moczę około 2 godzin. Następnie owoce razem z wodą, w której się moczyły przekładam do dużego garnka. Dodaję goździki.
2. Kompot gotuję na małym ogniu około 25 minut. Gotowy kompot przelewam do szklanek. 


Do przygotowania kompotu użyłam suszonych śliwek, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR. Suszone śliwki to składnik niezbędny do przygotowania świątecznych potraw. W kuchni można je wykorzystać do przygotowywania kompotu, sosu, farszu do mięs, ciast, ciastek i deserów. Śliwki MAKAR są doskonale uwędzone, mają idealny smak. Są pozbawione pestek, przez co są wygodne do użycia. Produkt spełnił moje oczekiwania w 100%. Będę po niego często sięgać w kuchni.

Zachęcam do zakupu produktów firmy MAKAR, niezbędnych do przygotowywania potraw i ciast bożonarodzeniowych. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz