czwartek, 2 czerwca 2016

Pasta kanapkowa z jajkiem i marynowanymi buraczkami

W czwartkowe przedpołudnie prezentuję przepis na pyszną pastę kanapkową z jajkiem i buraczkami. Pasta jest szybka i łatwa do przygotowania. Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem. 



SKŁADNIKI:
4 jajka,
8 sztuk buraczków ćwikłowych konserwowych kulek ORZECH,
1 mała cebula,
1/2 pęczka szczypiorku,
2 łyżki majonezu,
sól,
pieprz.

PRZYGOTOWANIE:
1. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w małą kostkę. Szczypiorek drobno siekam. Cebulę obieram i kroję w kosteczkę. Buraczki kroję w małą kostkę. 
2. Wszystkie przygotowane składniki pasty przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam. Pastę podaję ze świeżym pieczywem.


Do przygotowania pasty wykorzystałam buraczki ćwikłowe konserwowe kulki, które otrzymałam do testowania od firmy ORZECH. Buraczki te to doskonały dodatek do sałatek, past, potraw mięsnych i potraw przygotowywanych na zimno. Produkt jest wart polecenia i zakupu. 


1 komentarz: