SKŁADNIKI:
250g makaronu spaghetti,
1 cukinia,
1 papryka czerwona,
100g pomidorków cherry,
1 cebula,
1 szklanka śmietany 30%,
50g sera żółtego,
4 łyżki oliwy,
oregano,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1. Makaron spaghetti gotuję al dente
w osolonej wodzie.
2. Cukinię i paprykę kroję w
paski. Cebulę kroję w kostkę. Ser żółty ścieram na tarce o
małych otworach.3. Na oliwie szklę cebulę. Do cebuli dodaję cukinię, paprykę i pomidorki cherry. Smażę około 10 minut. Warzywa zalewam śmietaną i dodaję żółty ser. Duszę około 3 minut. Dodaję ugotowany makaron spaghetti. Mieszam i duszę jeszcze przez 2 minuty. Potrawę doprawiam do smaku oregano, solą oraz pieprzem.
Pyszności :)
OdpowiedzUsuń