SKŁADNIKI:
3 bułki kajzerki,
150g pieczarek,
1 cebula,
1/2 strąka papryki czerwonej,
3 plastry szynki gotowanej,
2 ogórki kiszone,
100g sera żółtego,
sól,
pieprz,
zioła prowansalskie,
oliwa do smażenia.
PRZYGOTOWANIE:
1. Pieczarki kroję w plasterki. Cebulę
kroję w kostkę. Pieczarki razem z cebulą smażę około 10 minut
na oliwie. Oprószam solą i pieprzem. Ogórki kroję w plasterki,
szynkę w kostkę, a paprykę w paski. Ser żółty ścieram na tarce
o dużych otworach.
2. Z bułek odkrawam wierzchołki.
Wydrążam wnętrze bułek. Wgłębienia w bułkach wypełniam
podsmażonymi pieczarkami, papryką, ogórkami i szynką. Oprószam
solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Wierzch bułeczek
posypuję żółtym serem. Bułki układam na blaszce i zapiekam
około 20 minut w temperaturze 170 stopni.
Łatwe w przygotowaniu - a smakują z pewnością znakomicie! :)
OdpowiedzUsuńrobię identyczne,ale bez ogórka,do tego do gotowego farszu dodaję odrobinę ostrej papryczki i ketchup,no a później zapiekam
OdpowiedzUsuńTeż lubię takie kombinacje :)
OdpowiedzUsuń