piątek, 15 stycznia 2016

Bułki faszerowane pieczarkami, ogórkiem, papryką i szynką

Zapraszam na pyszne zapiekane bułeczki z dodatkami. To doskonała propozycja na ciepłą kolację dla całej rodziny. Są szybkie i łatwe do przygotowania, a do tego wspaniale smakują. 


SKŁADNIKI:
3 bułki kajzerki,
150g pieczarek,
1 cebula,
1/2 strąka papryki czerwonej,
3 plastry szynki gotowanej,
2 ogórki kiszone,
100g sera żółtego,
sól,
pieprz,
zioła prowansalskie,
oliwa do smażenia.

PRZYGOTOWANIE:
1. Pieczarki kroję w plasterki. Cebulę kroję w kostkę. Pieczarki razem z cebulą smażę około 10 minut na oliwie. Oprószam solą i pieprzem. Ogórki kroję w plasterki, szynkę w kostkę, a paprykę w paski. Ser żółty ścieram na tarce o dużych otworach.
2. Z bułek odkrawam wierzchołki. Wydrążam wnętrze bułek. Wgłębienia w bułkach wypełniam podsmażonymi pieczarkami, papryką, ogórkami i szynką. Oprószam solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Wierzch bułeczek posypuję żółtym serem. Bułki układam na blaszce i zapiekam około 20 minut w temperaturze 170 stopni.

3 komentarze:

  1. Łatwe w przygotowaniu - a smakują z pewnością znakomicie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. robię identyczne,ale bez ogórka,do tego do gotowego farszu dodaję odrobinę ostrej papryczki i ketchup,no a później zapiekam

    OdpowiedzUsuń