SKŁADNIKI:
3,5 łyżki dzikiego ryżu SKWORCU,
1,5 szklanki wody,
1 pojedynczy filet z piersi kurczaka,
1 słoik selera konserwowego wiórki,
1 puszka kukurydzy,
4 jajka,
3,5 łyżki majonezu,
oliwa,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1. Ryż przesypuję do garnka. Zalewam wodą. Wodę solę. Gotuję na
małym ogniu około 30 minut, cały czas mieszając.
2. Filet z piersi kurczaka kroję w kostkę. Kawałki mięsa
smażę około 10 minut na oliwie. Oprószam solą i pieprzem.
3. Kukurydzę i selera odsączam z zalewy. Jajka gotuję na
twardo, obieram i kroję w kostkę.
4. Ryż, jajka, kukurydzę, seler oraz kurczaka przekładam do
salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Mieszam.
5. Gotową sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz