SKŁADNIKI:
1/2 kg łopatki wieprzowej bez kości
1/2 kg słoniny
25 dag wątróbki drobiowej
1 cebula
20 dag kaszy manny
1/4 szklanki zimnej wody
1 czubata łyżka mielonego pieprzu
1,5 łyżki soli
1/2 łyżki majeranku
PRZYGOTOWANIE:
1. Łopatkę, słoninę, wątróbkę
 oraz cebulę mielę przez maszynkę do mielenia mięsa, na sicie o
 grubych oczkach. Kaszę mannę zalewam wodą. Papkę dodaję do zmielonego
 mięsa. Dodaję przyprawy i dokładnie wyrabiam masę.
2. Masę przekładam do niewielkich
 słoiczków. Zakręcam. Słoiki wkładam do garnka. Zalewam wodą
 tak, aby wystawała tylko zakrętka. Słoiki gotuję na małym ogniu
 około 2 godzin. Po wystudzeniu przechowuję w lodówce.

 
uwielbiam takie paszteciki ;D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
średnie
OdpowiedzUsuń