SKŁADNIKI:
4,5 łyżki suszonych buraczków MAKAR,
2 litry bulionu z mięsa drobiowego
1/2 marchewki
1/3 korzenia pietruszki
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 liście laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
1 łyżka soku z cytryny
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE:
1. Do garnka przekładam suszone buraczki, obrane warzywa, liście laurowe oraz ziele angielskie. Całość zalewam bulionem drobiowym. Gotuję około 40 minut na małym ogniu.
2. Na końcu do barszczyku dodaję sok z cytryny. Przygotowany barszczyk przecedzam przez sitko. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
Do przygotowania barszczyku wykorzystałam suszone buraczki MAKAR. Buraczki te z powodzeniem zastępują świeże buraki ćwikłowe. Wykorzystując suszone buraczki zaoszczędzamy czas potrzebny na obieranie, mycie i krojenie świeżych buraków. Smak barszczu niczym nie odbiega od tradycyjnego barszczu ze świeżych warzyw. Buraczki te pięknie pachną, zaraz po otwarciu opakowania zapach zaczął unosić się po całej kuchni. Suszone buraczki MAKAR nie zawierają żadnych ulepszaczy i konserwantów. Jest to produkt wart polecenia i zakupu.
Serdecznie zapraszam do zakupu produktów firmy MAKAR niezastąpionych w przygotowaniu wspaniałych potraw i wypieków.
Serdecznie zapraszam do zakupu produktów firmy MAKAR niezastąpionych w przygotowaniu wspaniałych potraw i wypieków.
Nawet nie wiedziałm,że są takie suszone buraczki. Ekstra :)
OdpowiedzUsuń