SKŁADNIKI:
½ kg miąższu z dyni
2 pomarańcze
1 cebula
1,5 szklanki bulionu warzywnego
3 łyżki masła
mielony imbir
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE:
- Dynię kroję w grubszą kostkę. Cebulę drobno siekam. Dynię razem z cebulą
podsmażam na maśle. Wlewam bulion warzywny. Gotuję na małym ogniu około 15
minut.
- Następnie miksuję zupę blenderem. Wlewam sok wyciśnięty z pomarańczy. Mieszam i
zagotowuję.
- Zupę
doprawiam do smaku mielonym imbirem, solą oraz pieprzem. Podaję z
groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Kasiu nominowałam Cię do zabawy Liebster Blog Aword
OdpowiedzUsuńhttps://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/liebster-blog-award-2015/