piątek, 18 września 2015

Zupa dyniowa z pomarańczą

Zapraszam na pyszną jesienną zupę dyniową. Jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania. Każdemu będzie smakować. Polecam!!!


SKŁADNIKI:
½ kg miąższu z dyni
2 pomarańcze
1 cebula
1,5 szklanki bulionu warzywnego
3 łyżki masła
mielony imbir
sól
pieprz

PRZYGOTOWANIE:
  1. Dynię kroję w grubszą kostkę. Cebulę drobno siekam. Dynię razem z cebulą podsmażam na maśle. Wlewam bulion warzywny. Gotuję na małym ogniu około 15 minut.
  2. Następnie miksuję zupę blenderem. Wlewam sok wyciśnięty z pomarańczy. Mieszam i zagotowuję.
  3. Zupę doprawiam do smaku mielonym imbirem, solą oraz pieprzem. Podaję z groszkiem ptysiowym lub grzankami. 

1 komentarz:

  1. Kasiu nominowałam Cię do zabawy Liebster Blog Aword
    https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/liebster-blog-award-2015/

    OdpowiedzUsuń