SKŁADNIKI:
60 dag żołądków z kurczaka,
1 cebula,
30 dag pieczarek,
2,5 szklanki wody,
1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej,
2 liście laurowe,
3 ziarna ziela angielskiego,
2 łyżki masła,
1,5 łyżki mąki,
1 łyżeczka majeranku,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1. Żołądki zalewam wodą i zagotowuję. Wodę odcedzam. Cebulę kroję w kostkę. Na maśle podsmażam żołądki razem z cebulą.
2. Wodę mieszam mąką. Wlewam do żołądków. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie oraz paprykę mieloną. Gotuję na małym ogniu 45 minut
3. Pieczarki kroję na ćwiartki. Dodaję do gulaszu i razem gotuję 25 minut. Gulasz doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz