Dzisiaj polecam przepis na pyszne ciasteczka biszkoptowe przełożone konfiturą z płatków róży. Przygotowanie ciasteczek zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Ciastka to idealny deser do kawy lub herbatki. Warto je przygotować.
SKŁADNIKI:
4 jajka,
5 łyżek cukru,
1/2 szklanki mąki,
1,5 łyżki suchego maku,
1/2 słoiczka konfitury z płatków róży Polska Róża.
PRZYGOTOWANIE:
1. Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję stopniowo cukier oraz żółtka. Na końcu wsypuję mąkę. Delikatnie mieszam.
2. Na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułka tartą nakładam łyżką niewielkie porcje ciasta formując okrągłe ciasteczka. Ciastka posypuję makiem. Piekę około 15 minut w temperaturze 170 stopni.
3. Przestudzone ciasteczka smaruję konfiturą z płatków róży i sklejam.
Do przygotowania ciasteczek wykorzystałam konfiturę z płatków róży, którą otrzymałam do testowania od sklepu Polska Róża. Konfitura jest przygotowywana z najwyższej jakości, mięsistych płatków róży. Ma wspaniały smak i aromat. W kuchni konfiturę wykorzystuje się, jako dodatek do ciast, ciastek i deserów. Ma także właściwości zdrowotne, pomaga w leczeniu infekcji bakteryjnych i chorób dróg oddechowych. Konfitura ma wspaniałą konsystencję i jest idealnie słodka. Podbiła moje kubki smakowe i jeszcze niejednokrotnie użyję jej w kuchni. Polecam ten produkt.
Zachęcam do zakupu produktów ze sklepu internetowego Polska Róża. Znajdziecie tam wiele wspaniałych produktów o wysokich walorach odżywczych i zdrowotnych
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz