środa, 16 marca 2016

Deser z kremem mascarpone i owocami

Dzisiaj polecam przepis na pyszny deser w owocami, kremem mascarpone oraz sokiem z owoców dzikiej róży. Deser jest szybki i łatwy do przygotowania. Idealny na każdą imprezę.


SKŁADNIKI (na 3 porcje):
12 sztuk okrągłych biszkoptów,
150 ml soku z owoców róży POLSKA RÓŻA,
1 szklanka śmietany 30%,
150g serka mascarpone,
1/2 łyżki cukru pudru,
1 kiść ciemnych winogron,
3 plastry ananasa z puszki,
3 łyżki płatków śniadaniowych kółek.

PRZYGOTOWANIE:
1. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję cukier puder oraz serek mascarpone. Wszystko razem miksuję. Ananasa kroję w kostkę. Winogrona obieram z kiści i przekrawam na pół.
2. Biszkopty maczam w soku z róży i układam na dnie pucharków. Następnie nakładam porcję kremu oraz owoce. Wierzch deseru dekoruję pozostałym kremem, posypuję płatkami śniadaniowymi i polewam pozostałym sokiem.


Do przygotowania deseru wykorzystałam sok z owoców róży, który otrzymałam do testowania o sklepu POLSKA RÓŻA. Sok ten to naturalne źródło witaminy C.  Ze względu na dużą zawartość tej witaminy, sok ma wiele właściwości leczniczych. Między innymi wzmacnia układ odpornościowy i układ krążenia oraz opóźnia procesy starzenia się organizmu.  Sok ten możemy po prostu wypić lub wykorzystać do  przygotowania np. deserów. Po raz pierwszy w życiu piłam sok z owoców róży i jestem nim bardzo pozytywnie zaskoczona. Nie dość, że jest bardzo zdrowy, to jeszcze  do tego wspaniale smakuje. Produkt jest wart polecenia i zakupu.

Zachęcam do zakupu produktów ze sklepu internetowego Polska Róża. Znajdziecie tam wiele wspaniałych produktów o wysokich walorach odżywczych i zdrowotnych.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz