wtorek, 22 marca 2016

Surówka z kapusty kwaszonej z jabłkiem i szczypiorkiem

Dzisiaj polecam przepis na pyszną surówkę z kapusty kwaszonej. Surówka jest bardzo zdrowa. To doskonały dodatek do drugiego dania. Warto ją przygotować. 


SKŁADNIKI:
3/4 słoika kapusty kwaszonej z marchewką ORZECH,
2 jabłka,
1/2 cebuli,
1 pęczek szczypiorku,
1,5 łyżki oliwy z oliwek,
1/2 łyżeczki cukru,
1/2 łyżeczki pieprzu.

PRZYGOTOWANIE:
1. Jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych otworach. Cebulę obieram i kroję w małą kostkę. Szczypiorek drobno siekam. 
2. Z kapusty odciskam sok. Kapustę przekładam do miski. Dodaję jabłka, cebulę, szczypiorek, oliwę, cukier oraz pieprz. Dokładnie łączę wszystkie składniki. 


Do przygotowania surówki wykorzystałam kapustę kwaszoną z marchewką, którą otrzymałam do testowania od firmy ORZECH. Kapusta kwaszona ORZECH to składnik niezbędny do przygotowania surówek, bigosów i potraw mięsnych. Produkt jest wart polecenia i zakupu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz