SKŁADNIKI:
4 parzone białe kiełbasy,
1 por,
2 cebule,
1,5 łyżki musztardy,
1/2 łyżki świeżego startego
chrzanu,
150ml piwa jasnego,
1 łyżka masła,
sól,
pieprz,
pieprz kolorowy ziarnisty,
PRZYGOTOWANIE:
1. Pora kroję w plasterki. Cebulę
obieram i kroję w piórka. Pora razem z cebulą smażę około 5
minut na maśle. Oprószam solą i pieprzem.
2. Musztardę mieszam z chrzanem. Białą
kiełbasę nakłuwam wykałaczką w kilku miejscach.
3. Na dno naczynia żaroodpornego
wykładam podsmażony por i cebulę. Na warzywach układam białe
kiełbaski. Kiełbasę smaruję marynatą z musztardy i chrzanu.
Posypuję ziarnami pieprzu kolorowego. Całość zalewam piwem.
4. Piekę około 45 minut w
temperaturze 180 stopni.
wygląda znakomicie mam jedno pytanko czy pieczemy pod przykryciem ???
OdpowiedzUsuńKiełbaski piekłam bez przykrycia.
OdpowiedzUsuń45 minut? Dlaczego?
OdpowiedzUsuń45 minut? Dlaczego?
OdpowiedzUsuń