SKŁADNIKI:
4 płaty matiasów solonych,
1/2 słoika Ogórków Kaszubskich DAGOMA,
2 łyżki kaparów,
1 cebula czerwona,
4 jajka,
3,5 łyżki majonezu,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1. Matiasy moczę godzinę we wodzie. Osuszam i kroję w paski. Ze słoika wyjmuję ogórki i paprykę. Warzywa kroję w kostkę. Cebulę czerwoną kroję w piórka, solę i odstawiam na 10 minut. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę.
2. Śledzie, ogórki, paprykę, kapary, jajka i cebulę przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam i odstawiam na godzinę, aby smaki się przegryzły. Gotową sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem.
Do przygotowania sałatki wykorzystałam Ogórki Kaszubskie, które otrzymałam do testowania od firmy DAGOMA. Ogórki Kaszubskie to połączenie ogórków, papryki, cebuli i przypraw. Warzywa zalane są pyszną słodko- kwaśną zalewą. Ogórki zachwyciły mnie swoim smakiem. To doskonały dodatek do potraw mięsnych, sałatek i surówek. Warto kupić ten produkt i wykorzystać go do przygotowania pysznych potraw.
Zachęcam do zakupu produktów DAGOMA, niezbędnych w każdej kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz