SKŁADNIKI:
1 cukinia,
1 papryka żółta,
3 cebule,
2 pomidory,
300g wątróbki drobiowej,
1,5 łyżki oleju,
300g wątróbki drobiowej,
1,5 łyżki oleju,
1 łyżeczka majeranku,
1 łyżeczka papryki słodkiej
mielonej,
bazylia,
sól,
pieprz,
oliwa.
PRZYGOTOWANIE:
1. Wątróbkę oczyszczam z błonek. Olej mieszam z majerankiem, papryką mieloną oraz odrobiną soli i
pieprzu. Do marynaty wkładam wątróbkę. Mieszam i odstawiam na
godzinę w chłodne miejsce.
2. Cukinię kroję w grubsze plastry.
Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję na mniejsze kawałki.
Cebulę kroję na ćwiartki. Pomidory kroję na ćwiartki i usuwam gniazda nasienne.
3. Na patyczki do szaszłyków
nadziewam naprzemiennie wątróbkę, cebulę, cukinię, paprykę oraz
pomidora. Tak postępuję, aż do wyczerpania składników. Szaszłyki
skrapiam oliwą i oprószam solą, pieprzem oraz bazylią. Układam na
rozgrzanym grillu i grilluję po około 10 minut z każdej strony.
Szaszłyki podaję na ciepło, obficie polane keczupem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz