czwartek, 12 maja 2016

Gulasz z karkówki z groszkiem i marchewką

Na dzisiejszy obiad polecam pyszny gulasz z groszkiem i marchewką. Warto go przygotować, bo jest przepyszny.


SKŁADNIKI:
600g karkówki bez kości,
3 szklanki wody.
1 marchewka, 
1 cebula,
4 łyżki groszku konserwowego ORZECH,
1 łyżka papryki słodkiej mielonej,
2 liście laurowe,
4 ziarna ziela angielskiego,
2 łyżeczki kminku,
2 łyżki masła,
1 łyżka mąki,
1 łyżeczka majeranku,
1 łyżeczka oregano,
oliwa
sól,
pieprz.

PRZYGOTOWANIE:
1. Karkówkę kroję w kostkę. Oprószam mąką i podsmażam na maśle. Do mięsa wlewam wodę. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie, kminek oraz paprykę mieloną. Gotuję na małym ogniu  około 50 minut.
2. Cebulę kroję w kostkę i szklę na oliwie. Marchewkę kroję w plasterki. Marchewkę i cebulę dodaję do mięsa. Gotuję 20 minut. Następnie do gulaszu dodaję groszek konserwowy. Gotuję jeszcze przez 5 minut. Gulasz doprawiam do smaku majerankiem, oregano, solą oraz pieprzem. 



Do przygotowania gulaszu wykorzystałam groszek konserwowy, którzy otrzymałam do testowania od firmy ORZECH

Zachęcam do zakupu produktów firmy ORZECH niezbędnych w każdej kuchni. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz