SKŁADNIKI:
3 płaty mintaja świeżego lub mrożonego,
2 jajka,
2,5 szklanki bułki tartej,
1/2 słoika zasmażanych warzyw ORZECH,
sól,
olej do smażenia.
PRZYGOTOWANIE:
1. Rybę myję i osuszam (zamrożoną wcześniej rozmrażam). Rybę kroję na mniejsze kawałki. Oprószam solą. Kawałki mintaja zanurzam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej. Rybę smażę z dwóch stron na rumiano na rozgrzanym oleju.
2. Warzywa przekładam do garnka i podgrzewam. Wykładam na talerz. Na wierzchu układam rybę i podaję.
Do przygotowania potrawy wykorzystałam zasmażane warzywa, które otrzymałam do testowania od firmy ORZECH. Warzywa ORZECH to doskonały dodatek do wielu potraw. Można je podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Produkt jest wart polecenia i zakupu.
Mniam mniam
OdpowiedzUsuńMniam mniam
OdpowiedzUsuńChodzi za mną taka ryba już od jakiegoś czasu... W piątek zrobię chyba taką na obiadek :)
OdpowiedzUsuńJakie ryby jadasz poza mintajem? Ja, dość często przygotowuję dania z łososia. Zazwyczaj korzystam przy tym z przepisów znalezionych w sieci - dokładniej ze strony internetowej http://mowilosos.pl/ która posiada spory ich zbiór...
OdpowiedzUsuń