poniedziałek, 23 maja 2016

Ryba z zasmażanymi warzywami

Na dzisiejszy obiad polecam pyszną rybę z zasmażanymi warzywami. Potrawa jest szybka do przygotowania. Każdemu będzie smakować. 


SKŁADNIKI:
3 płaty mintaja świeżego lub mrożonego,
2 jajka,
2,5 szklanki bułki tartej,
1/2 słoika zasmażanych warzyw ORZECH,
sól,
olej do smażenia.

PRZYGOTOWANIE:
1. Rybę myję i osuszam (zamrożoną wcześniej rozmrażam). Rybę kroję na mniejsze kawałki. Oprószam solą. Kawałki mintaja zanurzam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej. Rybę smażę z dwóch stron na rumiano na rozgrzanym oleju. 
2. Warzywa przekładam do garnka i podgrzewam. Wykładam na talerz. Na wierzchu układam rybę i podaję. 


Do przygotowania potrawy wykorzystałam zasmażane warzywa, które otrzymałam do testowania od firmy ORZECH. Warzywa ORZECH to doskonały dodatek do wielu potraw. Można je podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Produkt jest wart polecenia i zakupu. 


4 komentarze:

  1. Chodzi za mną taka ryba już od jakiegoś czasu... W piątek zrobię chyba taką na obiadek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie ryby jadasz poza mintajem? Ja, dość często przygotowuję dania z łososia. Zazwyczaj korzystam przy tym z przepisów znalezionych w sieci - dokładniej ze strony internetowej http://mowilosos.pl/ która posiada spory ich zbiór...

    OdpowiedzUsuń