Dzisiaj polecam przepis na pyszne kotlety ryżowe z kurczakiem. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Kotlety podałam z sosem słodko- kwaśnym.
SKŁADNIKI:
1 torebka ryżu bosmati Uncle Ben's,
1 pojedynczy filet z piersi kurczaka,
1 cebula,
1 jajko,
1/2 łyżeczki ziół prowansalskich,
sól,
pieprz,
olej do smażenia,
Sos słodko- kwaśny Uncle Ben's.
PRZYGOTOWANIE:
1. Ryż gotuję około 10 minut w osolonej wodzie. Studzę. Filet z kurczaka kroję w małą kosteczkę. Cebulę obieram i kroję w kostkę.
2. Do miski przekładam ryż, cebulę i filet z kurczaka. Dodaję jajko oraz przyprawy. Dokładnie wyrabiam masę. Z masy formuję owalne, lekko spłaszczone kotlety. Kotlety smażę na oleju na rumiano z dwóch stron.
3. Kotlety podaję z sosem słodko- kwaśnym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz