SKŁADNIKI:
400 g serka homogenizowanego waniliowego
2 opakowania galaretki cytrynowej
2 banany
15 sztuk herbatników
50g masła
1/2 łyżki kakao
1 łyżka cukru pudru
PRZYGOTOWANIE:
1. Galaretki rozpuszczam w 400 ml wrzątku. Odstawiam do przestudzenia. Banany obieram ze skórki. Przekładam do blendera i miksuję.
2. Dodaję serek homogenizowany oraz tężejącą galaretkę. Wszystko razem miksuję. Masę przelewam do kokilek i odstawiam do stężenia.
3. Herbatniki kruszę w pył. Masło ucieram z cukrem pudrem i kakao. Dodaję pokruszone herbatniki i wszystko razem ucieram.
4. Masę wykładam na wierzch deserów, wyrównuję. Serniczki wkładam na około 3 godziny do lodówki. Następnie wykładam do góry dnem na talerzyki i podaję.
prezentują się znakomicie :)
OdpowiedzUsuńprezentują się znakomicie i zapewne tak smakują :D
OdpowiedzUsuńBanany uwielbiam w każdym wydaniu :) Te serniczki muszą smakować wspaniale!
OdpowiedzUsuń