SKŁADNIKI:
Masa kubusiowa:
900 ml soku marchwiowo- owocowego typu „Kubuś”
2 opakowania budyniu śmietankowego,
2 opakowania galaretki brzoskwiniowej,
Masa śmietanowa:
600 ml śmietany 30%,
2 opakowania galaretki truskawkowej,
Dodatkowo:
20 sztuk biszkoptów okrągłych,
20 sztuk delicji o smaku pomarańczowym,
kolorowa posypka
PRZYGOTOWANIE:
1. Masa kubusiowa: Z soku odlać 1/2 szklanki. Pozostały sok zagotować. W odlanym soku wymieszać budynie. Masę wylać do gotującego się soku. Wymieszać i gotować 2 minuty. Do gorącego budyniu wsypać galaretki brzoskwiniowe. Dokładnie wymieszać.
2. Spód blaszki wyłożyć biszkoptami. Na biszkopty wylać gorącą masę kubusiową. Wyrównać i odstawiać do stężenia. Na masie ułożyć delicje.
3. Masa śmietanowa: Galaretki truskawkowe rozpuścić w 400 ml wrzącej wody. Odstawić do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Dodać tężejącą galaretkę i razem zmiksować.
4. Masę wyłożyć na ciasto, wyrównać. Ciasto wstawić na 2 godziny do lodówki. Gotowe ciasto posypać kolorową posypką.
Pięknie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńPyszne ,...robiłam je
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda i zapewne tak też smakuje.
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda i zapewne tak też smakuje.
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda i zapewne tak też smakuje.
OdpowiedzUsuńPrzeróbka shreka
OdpowiedzUsuńPrzeróbka shreka
OdpowiedzUsuńWłaśnie robię jutro przyjadą córcie
OdpowiedzUsuń