SKŁADNIKI:
2 cukinie,
1 cebula,
1 ząbek czosnku,
1,5 łyżki masła,
2 szklanki bulionu mięsno- warzywnego,
1,5 łyżki mieszanki ziaren MAKAR,
szczypta mielonego imbiru,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1. Z cukinii wydrążam miąższ, warzywo kroję w kostkę. Cebulę oraz czosnek obieram i kroję w drobną kosteczkę.
2. Na patelni rozpuszczam masło. Dodaję cebulę oraz czosnek. Szklę. Następnie dodaję cukinię. Smażę 2-3 minuty.
3. Warzywa przekładam do garnka. Wlewam bulion. Gotuję około 15 minut. Doprawiam do smaku imbirem, solą oraz pieprzem.
4. Zupę dokładnie miksuję blenderem na jednolity krem. Ziarna prażę na suchej patelni.
5. Zupę krem przelewam do miseczek przygotowanych z wydrążonej cukinii, posypuję ziarenkami i podaję.
Zupę krem podałam z mieszanką ziaren, którą otrzymałam do testowania od firmy MAKAR. W skład mieszanki wchodzą ziarna: słonecznika łuskanego, sezamu, siemienia lnianego oraz pestki dyni. Ziarenka to doskonały dodatek do wielu potraw. Mogą być wykorzystywane między innymi do wypieku pieczywa, wypieków na słono, jak również do dań głównych, zup i deserów. Uprażone ziarenka były bardzo chrupiące i doskonale współgrały z kremową zupą. Połączenie to było strzałem w dziesiątkę.
Zachęcam wszystkich do zakupu produktów firmy "MAKAR". Firma oferuje cały wachlarz wspaniałych produktów w przystępnej cenie.
Rewelacyjnie podana ☺
OdpowiedzUsuńJak ciekawie ją podałaś :) wygląda pysznie
OdpowiedzUsuń