SKŁADNIKI:
1 papryka czerwona,
1 papryka żółta,
1 cebula,
20 dag kiełbasy cienkiej,
1 cukinia,
1 ogórek,
3 pomidory,
oliwa,
sól,
pieprz,
zioła prowansalskie.
PRZYGOTOWANIE:
1. Papryki oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w paski. Cebulę kroję w kostkę. Cukinię obieram i kroję na mniejsze kawałki. Kiełbasę oraz ogórka obieram i kroję w plasterki. Pomidory kroję w ósemki.
2. Na oliwie podsmażam kiełbasę razem z cebulą. Dodaję paprykę, ogórka oraz cukinię. Duszę na małym ogniu około 15 minut, co jakiś czas mieszając łyżką. Dodaję pomidory i duszę kolejne 5 minut.
3. Leczo doprawiam do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Podaję z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz