niedziela, 2 sierpnia 2015

Leczo z ogórkiem i kiełbasą

Dzisiaj prezentuję Wam przepis na łatwe danie obiadowe przygotowane ze świeżych warzyw i kiełbasy. Do przygotowania w kilka chwil. 


SKŁADNIKI:
papryka czerwona,
papryka żółta,
1 cebula,
20 dag kiełbasy cienkiej,
cukinia,
ogórek,
pomidory,
oliwa,
sól,
pieprz,
zioła prowansalskie.


PRZYGOTOWANIE:
1. Papryki oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w paski. Cebulę kroję w kostkę. Cukinię obieram i kroję na mniejsze kawałki. Kiełbasę oraz ogórka obieram i kroję w plasterki. Pomidory kroję w ósemki. 
2. Na oliwie podsmażam kiełbasę razem z cebulą. Dodaję paprykę, ogórka oraz cukinię. Duszę na małym ogniu około 15 minut, co jakiś czas mieszając łyżką. Dodaję pomidory i duszę kolejne 5 minut. 
3. Leczo doprawiam do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Podaję z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz