Na dzisiejszy obiad polecam pyszne pierogi z farszem pieczarkowym. Farsz doprawiłam do smaku przyprawą do pierogów, którą otrzymałam od firmy RAFEX.
SKŁADNIKI:
Ciasto:
1/2 kg mąki
2 łyżki oleju
1 jajko
woda
Farsz:
25 dag pieczarek
1 cebula
4 łyżki oliwy
1,5 łyżeczki przyprawy do pierogów RAFEX,
sól
pieprz
Dodatkowo:
1/2 cebuli
5 łyżek oleju
PRZYGOTOWANIE:
1. Farsz: Pieczarki oczyszczam i kroję w plasterki. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Pieczarki razem z cebulą podsmażam około 10 minut na oliwie. Doprawiam do smaku przyprawą do pierogów, solą oraz pieprzem.
2. Z mąki, jajka, oleju oraz odrobiny wody zagniatam ciasto. Powinno być elastyczne. Przygotowane ciasto rozwałkowuję. Szklanką wykrawam w cieście krążki. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję farszu pieczarkowego. Zlepiam pierogi.
3. Przygotowane pierogi wrzucam do gotującej się, osolonej wody. Gotuję 5 minut od momentu wypłynięcia. Odcedzam i wykładam na talerz.
4. Cebulę kroję w drobną kosteczkę i szklę na oleju. Przygotowaną cebulką okraszam pierogi.
Do przygotowania farszu wykorzystałam przyprawę do pierogów, którą otrzymałam do testowania od firmy RAFEX. W skład przyprawy wchodzą: pieprz, czosnek, cząber, majeranek, kolendra, sól, cebula, kozieradka, koper, pietruszka, marchew, pasternak, cukier, papryka oraz grys. Dzięki przyprawie pierogi były bardzo aromatyczne i wspaniale smakowały.
Serdecznie zapraszam do sklepu RAFEX, gdzie znajdziecie całe mnóstwo wspaniałych przypraw w przystępniej cenie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz