niedziela, 8 maja 2016

Sałatka z rzodkiewką, porem i patisonami

Dzisiaj polecam przepis na pyszną sałatkę warzywną z majonezem. To doskonała przekąska dla całej rodziny. Podaję ją z pieczywem i wędliną. 



SKŁADNIKI:
6 rzodkiewek,
1 por,
15 sztuk patisonów konserwowych ORZECH,
4 jajka,
3,5 łyżki majonezu,
sól,
pieprz.

PRZYGOTOWANIE:
1. Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 5 minut pod przykryciem. Pora odcedzam na sitku i chwilę studzę. Rzodkiewkę oczyszczam i kroję w plasterki. Patisony odsączam z zalewy i kroję w kostkę. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. 
2. Wszystkie przygotowanie składniki sałatki przekładam do miseczki. Dodaję majonez oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam. Sałatkę podaję z pieczywem i wędliną.


Do przygotowania sałatki wykorzystałam patisony konserwowe, które otrzymałam do testowania od firmy ORZECH. To doskonały dodatek do sałatek, surówek i potraw przygotowywanych na zimno. Produkt jest wart polecenia i zakupu.


1 komentarz: