piątek, 8 maja 2015

Cebulowe skrzydełka z grilla.

Dziś polecam pyszne skrzydełka z grilla. Są łatwe, tanie i szybkie do przygotowania. Zachwycą zaproszonych na grilla gości. 


SKŁADNIKI:
1/2 kg skrzydełek z kurczaka,
1 cebula,
2 łyżeczki papryki ostrej mielonej, 
2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej,
1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego,
1/2 łyżeczki soli,
3 łyżki oleju.

PRZYGOTOWANIE:
1. Cebulę obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach. Do cebuli dodaję olej oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Do marynaty wkładam skrzydełka. Mięso nacieram marynatą i odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce. 
2. Na tacce aluminiowej układam skrzydełka. Tackę układam na rozgrzanym grillu. Skrzydełka grilluję po około 12-15 minut w każdej strony. Podaję z sałatką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz