Po majowej uczcie grillowej czas na lekką sałatkę wiosenną. Jest bardzo zdrowa i łatwa do przygotowania. Polecam!!!
SKŁADNIKI:
1 główka sałaty masłowej,
3 małe pomidory,
1 ogórek,
1/2 puszki kukurydzy,
1/2 pęczka rzodkiewki,
1,5 łyżki oliwy z oliwek,
2 łyżeczki soku z cytryny,
1 łyżeczka cukru,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1. Liście sałaty płuczę, osuszam i rozdrabniam. Pomidora kroję w ósemki. Ogórka obieram i kroję plasterki. Kukurydzę odsączam z zalewy. Rzodkiewkę kroję w cienkie plasterki.
2. Wszystkie przygotowane składniki przekładam do miski. Delikatnie mieszam.
3. Oliwę mieszam z sokiem z cytryny, cukrem, odrobiną soli i pieprzu. Przygotowanym dressingiem polewam sałatkę. Delikatnie mieszam i podaję.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz