SKŁADNIKI:
1 kg żeberek wieprzowych,
100 ml oleju,
½ łyżki papryki słodkiej mielonej,
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego,
2 łyżeczki przyprawy Smoky Grill Bar ze sklepu SKWORCU,
1,5 łyżeczki pieprzu mielonego,
sól.
PRZYGOTOWANIE:
- Żeberka kroję na porcje. Wkładam do garnka, zalewam wodą, solę i gotuję około 45 minut.
- Olej
mieszam z przyprawami. Ugotowane żeberka przekładam do marynaty i
dokładnie je nacieram. Odstawiam w chłodne miejsce na 2 godziny.
- Na
rozgrzanym grillu układam porcje żeberek. Grilluję po około 10 minut z
każdej strony.
Do przygotowania żeberek użyłam przyprawy Smoky Grill Bar, którą otrzymałam do testowania od sklepu SKWORCU. Przyprawa nadała mięsu wspaniałego smaku i aromatu. Doskonale nadaje się do potraw z grilla.
Zapraszam do sklepu SKWORCU, gdzie znajdziecie cały wachlarz wspaniałych produktów, niezbędnych w każdej kuchni.
Pyszne :)
OdpowiedzUsuń