SKŁADNIKI:
1,5 szynki wieprzowej bez kości,
150 ml oleju,
½ łyżki papryki ostrej mielonej,
1 łyżeczka czosnku granulowanego,
1/2 łyżki przyprawy naturalnej z hurtowni RAFEX,
1/2 łyżki przyprawy "zioła zamiast soli" z hurtowni RAFEX,
1 łyżeczka rozmarynu,
2 łyżeczki pieprzu,
1 łyżeczka soli
PRZYGOTOWANIE:
- Olej mieszam z przyprawami. Szynkę wkładam do marynaty, nacieram i odstawiam na noc w chłodne miejsce.
- Mięso
razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw związuję i
układam na blaszce.
- Mięso piekę 2,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Do przygotowania marynaty użyłam przypraw, które otrzymałam do testowania od producenta i hurtowni przypraw RAFEX.
Przyprawa naturalna- w jej skład wchodzą: pasternak, marchewka, cebula, nać pietruszki, kurkuma, pieprz czarny, lubczyk, curry oraz czosnek.
Zioła zamiast soli- w skład przyprawy wchodzą: majeranek, czosnek, cebula, papryka słodka, bazylia, kolendra, pieprz czarny, lubczyk, imbir, kurkuma, kminek, oregano, tymianek, chili, kozieradka oraz gorczyca.
Przyprawy nadały szynce wspaniałego smaku i aromatu. Zaraz po wyjęciu z rękawa zapach mięsa zaczął unosić się po całej kuchni.
Zapraszam wszystkich do hurtowni przypraw RAFEX, gdzie znajdziecie wiele wspaniałych przypraw, niezbędnych w każdej kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz