SKŁADNIKI:
1 opakowanie okrągłych wafli,
750 ml śmietany 30%,
1/2 opakowania galaretki fioletowej,
1/2 opakowania galaretki zielonej,
1/2 opakowania galaretki pomarańczowej,
1/2 opakowania galaretki niebieskiej,
1/2 opakowania galaretki czerwonej,
1 łyżeczka cukru pudru.
PRZYGOTOWANIE:
1. Galaretkę fioletową rozpuszczam w 1/2 szklanki wrzącej
wody. Odstawiam do przestudzenia.
2. Schłodzoną śmietanę (125ml) ubijam na sztywno. Miksuję z
tężejącą fioletową galaretką. Masę wykładam na jeden z wafli. Wyrównuję,
przykrywam drugim waflem i odstawiam do stężenia.
3. Podobnie, jak masę fioletową przygotowuję masę zieloną,
pomarańczową, niebieską i czerwoną. Masami kolejno przekładam wafle.
4. Pozostałą śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem.
Śmietaną dekoruję wierzch ciasta.
Wygląda super ;) a jaki prosty w przygotowaniu:)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł Kasiu :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł Kasiu :)
OdpowiedzUsuńWafle nie beda gabczaste dlatego pytam bo robie z galaretka i ciagma sie
OdpowiedzUsuńWafle nie beda gabczaste dlatego pytam bo robie z galaretka i ciagma sie
OdpowiedzUsuń