poniedziałek, 6 lipca 2015

Gulasz warzywny z bobem, marchewką i zieloną papryką

Tym razem mam dla Was przepis na gulasz warzywny. Jest tani, szybki i łatwy do zrobienia. Idealny na obiad. Można go podawać ze świeżym pieczywem.


SKŁADNIKI:
35 dag bobu,
1 marchewka,
1 cebula czerwona,
1 papryka zielona,
4 łyżki oliwy,
1 szklanka wody,
sól,
pieprz,
oregano.

PRZYGOTOWANIE:
1. Bób gotuję 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzam. Marchewkę obieram, kroję w słupki. Cebulę obieram i kroję w piórka.
2. Na oliwie podsmażam marchewkę oraz cebulę. Podlewam wodą i duszę na małym ogniu około 15 minut. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę. Razem z bobem dodaję do gulaszu. Mieszam i duszę kolejne 15 minut. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i oregano.

3 komentarze:

  1. Świetny pomysł :)

    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Serdecznie Witam :)
    Nominowałam Cię u mnie na blogu do Liebster Blog Award :). Gorąco zachęcam do zabawy :)
    Kuchcik gotuje
    http://przepisy-kulinarne-kuchcika.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń