SKŁADNIKI:
35 dag bobu,
1 marchewka,
1 cebula czerwona,
1 papryka zielona,
4 łyżki oliwy,
1 szklanka wody,
sól,
pieprz,
oregano.
PRZYGOTOWANIE:
1. Bób gotuję 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzam. Marchewkę
obieram, kroję w słupki. Cebulę obieram i kroję w piórka.
2. Na oliwie podsmażam marchewkę oraz cebulę. Podlewam wodą i
duszę na małym ogniu około 15 minut. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę. Razem z bobem dodaję do gulaszu. Mieszam i duszę kolejne 15 minut.
Doprawiam do smaku solą, pieprzem i oregano.
Świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuńtruskawkowa-fiesta.blogspot.com
Serdecznie Witam :)
OdpowiedzUsuńNominowałam Cię u mnie na blogu do Liebster Blog Award :). Gorąco zachęcam do zabawy :)
Kuchcik gotuje
http://przepisy-kulinarne-kuchcika.blogspot.com/
Smaczniutkie :)
OdpowiedzUsuń