W niedzielne przedpołudnie zapraszam na smakowite kotlety z kalafiora. Są szybkie, niedrogie i łatwe do przygotowania.
SKŁADNIKI:
1 kalafior,
1 jajko,
3 łyżki bułki tartej,
sól,
pieprz,
olej do smażenia.
PRZYGOTOWANIE:
1. Kalafiora gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Wyjmuję i studzę. Kalafior rozdrabniam na małe różyczki.
2. Do kalafiora dodaję jajko, bułkę tartą oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Z masy formuję owalne kotleciki. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju na rumiano z dwóch stron.
pyszne..
OdpowiedzUsuńWyglądają jak prawdziwe mielone, prosto i smacznie :)
OdpowiedzUsuńPopelniamy czasami w domu...
OdpowiedzUsuńPyszne!
:)
Kasiu ale mi smaku narobiłaś tymi kotlecikami, są przepyszne , robię podobne:)
OdpowiedzUsuńdo kotlecików dodaje sos pieczarkowy ,mniam ,mniam
OdpowiedzUsuńDziś zrobiłam takie kotleciki, dodałam jeszcze tartego sera. Były delikatne i smakowite :)
OdpowiedzUsuńDziś zrobiłam takie kotleciki, dodałam jeszcze tartego sera. Były delikatne i smakowite :)
OdpowiedzUsuń