SKŁADNIKI:
1/2 kg młodych ziemniaków,
20 dag cienkiej kiełbasy,
1 cebula,
1/2 pęczka koperku,
sól,
pieprz,
2 łyżki masła.
PRZYGOTOWANIE:
- Ziemniaki obieram i gotuję na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzam. Ziemniaki kroję w plastry. Cebulę obieram i kroję w piórka. Kiełbasę kroję w plasterki. Koperek drobno siekam.
- Na
dno naczynia żaroodpornego wrzucam masło. Nakładam porcję ziemniaków,
cebulę, kiełbasę i koperek. Czynność powtarzam, aż do wyczerpania
składników. Całość oprószam solą i pieprzem.
- Naczynie
przykrywam i zapiekam około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Wygląda apetycznie :-)
OdpowiedzUsuńtruskawkowa-fiesta.blogspot.com
Mniam mniam :)
OdpowiedzUsuńPychota (y)
OdpowiedzUsuńNominowałam Cię w zabawie Liebster Blog Award, jeśli masz ochotę na tę zabawę, to zapraszam :) http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/07/liebster-blog-award.html
OdpowiedzUsuń