SKŁADNIKI:
1/2 kg wątróbki z kurczaka,
1 cebula,
1 jajko,
4 łyżki bułki tartej,
sól,
pieprz,
olej do smażenia.
PRZYGOTOWANIE:
1. Wątróbkę oczyszczam z błonek i bardzo drobno siekam nożem.
Cebulę obieram i kroję w drobną kosteczkę. Do wątróbki dodaję cebulę, jajko,
bułkę tartą oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam masę.
2. Z masy formuję owalne kotleciki. Kotlety dokładnie obtaczam w mielonych orzechach laskowych.
3. Na patelni rozgrzewam olej, układam kotlety i smażę na rumiano
z dwóch stron. Podaję z ziemniakami i surówką.
Do przygotowania panierki do kotlecików wykorzystałam mielone orzechy laskowe, które otrzymałam do testowania od sklepu SKWORCU. Orzechy te to doskonały dodatek do ciast, deserów oraz potraw mięsnych.
Serdecznie zapraszam do sklepu SKWORCU, gdzie znajdziecie wiele wspaniałych produktów, niezbędnych w każdej kuchni.
Pysznie :)
OdpowiedzUsuń