SKŁADNIKI:
1,5 kg fasolki szparagowej,
kilka gałązek kwiatu kopru,
ziarna pieprzu,
liście laurowe,
ziele angielskie,
gorczyca,
10-12 ząbków czosnku,
Zalewa:
2 szklanki wody,
1 szklanka octu 10%,
2 łyżki cukru,
1/2 łyżki soli.
PRZYGOTOWANIE:
1. Fasolkę obieram i gotuję 5 minut w osolonej wodzie. Odcedzam.
2. Do każdego ze słoików daję po gałązce kopru, kilka ziaren pieprzu, listek laurowy, ziele angielskie, ząbek czosnku oraz odrobinę gorczycy. W słoikach układam obgotowaną fasolkę.
3. Z podanych składników gotuję zalewę. Gorącą zalewą zalewam fasolkę w słoikach. Słoiki zakręcam. Pasteryzuję 15 minut.
Ciekawy przepis, jeszcze nie robiłam w ten sposób fasolki.
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis, jeszcze nie robiłam w ten sposób fasolki.
OdpowiedzUsuń