SKŁADNIKI:
500g
karkówki bez kości,
2
marchewki,
1 por,
500g
ziemniaków,
2
cebule,
2
łyżeczki papryki
słodkiej
mielonej,
1/2
łyżki ziół
prowansalskich,
100
ml oleju,
sól,
pieprz,
oliwa.
PRZYGOTOWANIE:
1.
Karkówkę kroję na plastry i lekko rozbijam. Oprószam z dwóch stron
papryką słodką, solą oraz pieprzem. Na oliwie obsmażam mięso z
dwóch stron.
2.
Marchewkę,
pora, ziemniaki oraz cebulę obieram i kroję na mniejsze kawałki.
Olej mieszam z ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Do
marynaty wkładam warzywa. Mieszam.
3. Warzywa razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Do środka wkładam podsmażoną karkówkę. Rękaw związuję i układam na blaszce. Piekę 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
3. Warzywa razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Do środka wkładam podsmażoną karkówkę. Rękaw związuję i układam na blaszce. Piekę 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz