czwartek, 7 kwietnia 2016

Karkówka pieczona w warzywach pachnących ziołami prowansalskimi

Na dzisiejszy obiad proponuję smaczną karkówkę pieczoną z warzywami. To doskonała propozycja łatwy i szybki do przygotowania obiad dla całej rodziny. Polecam!!!



SKŁADNIKI:
500g karkówki bez kości,
2 marchewki,
1 por,
500g ziemniaków,
2 cebule,
2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej,
1/2 łyżki ziół prowansalskich,
100 ml oleju,
sól,
pieprz,
oliwa.

PRZYGOTOWANIE:
1. Karkówkę kroję na plastry i lekko rozbijam. Oprószam z dwóch stron papryką słodką, solą oraz pieprzem. Na oliwie obsmażam mięso z dwóch stron.
2. Marchewkę, pora, ziemniaki oraz cebulę obieram i kroję na mniejsze kawałki. Olej mieszam z ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Do marynaty wkładam warzywa. Mieszam.
3.
Warzywa razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Do środka wkładam podsmażoną karkówkę. Rękaw związuję i układam na blaszce. Piekę 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz