poniedziałek, 25 kwietnia 2016

Sałatka śledziowa z marynowanymi pieczarkami, jajkiem, cebulą i szczypiorkiem

Dzisiaj polecam przepis na pyszną sałatkę śledziową. Sałatka jest szybka i łatwa do przygotowania. Każdemu będzie smakować. Polecam!!!


SKŁADNIKI:
4 płaty matiasów,
1 słoik pieczarek marynowanych krojonych ORZECH,
4 jajka,
1 cebula czerwona,
1/2 pęczka szczypiorku,
2 łyżki majonezu,
2 łyżki śmietany 18%,
2 łyżeczki soku z cytryny,
sól i pieprz do smaku.

PRZYGOTOWANIE:
1. Matiasy moczę godzinę we wodzie. Następnie je osuszam i kroję na mniejsze kawałki. Cebulę obieram i kroję w piórka. Oprószam solą i odstawiam na 10 minut, aby zmiękła. Pieczarki odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w ósemki. Szczypiorek drobno siekam.
2. Wszystkie przygotowane składniki przekładam na talerz i delikatnie mieszam.
3. Majonez mieszam ze śmietaną, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Przygotowanym sosem polewam sałatkę. Całość posypuję szczypiorkiem. 



Do przygotowania sałatki użyłam pieczarek marynowanych krojonych, które otrzymałam do testowania od firmy ORZECH. Pieczarki są bardzo wygodne do użycia. Wystarczy odsączyć je z zalewy, nie trzeba ich kroić. Mają idealny lekko kwaśny smak. Produkt warto zakupić i wykorzystać do przygotowania pysznych przekąsek. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz