SKŁADNIKI:
4 kiełbaski frankfruterki Hańderek,
1 papryka czerwona,
50g sera żółtego,
2 jajka,
1,5 szklanki mąki,
200ml mleka,
100ml oleju,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej,
1 łyżeczka suszonej bazylii.
PRZYGOTOWANIE:
1. Kiełbaski frankfruterki kroję w
plasterki. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w małą
kostkę. Ser żółty kroję w kostkę.
2. Mąkę mieszam z proszkiem do
pieczenia, bazylią i mieloną papryką. W osobnym naczyniu mieszam
jajka, mleko oraz olej.
3. Suche składniki stopniowo dodaję
do masy płynnej. Dokładnie mieszam. Do ciasta dodaję pokrojoną
kiełbasę, paprykę i ser. Mieszam.
4. Ciasto przekładam do papilotek
ułożonych na blaszce na muffinki (do 3/4 wysokości). Piekę około
25 minut w temperaturze 200 stopni.
pomysłowe :) pysznie wyglądają ;)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają, bardzo lubię wytrawne muffinki. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł :-)
OdpowiedzUsuńIle mufinek wychodzi z tych składników?
Super pomysł :-)
OdpowiedzUsuńIle mufinek wychodzi z tych składników?
12 sztuk :)
Usuń