SKŁADNIKI:
15 sztuk herbatników,
100g masła,
1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
2 łyżki cukru pudru,
50g płatków migdałowych MAKAR.
PRZYGOTOWANIE:
1. Herbatniki kruszę z pył. Masło
ucieram z cukrem pudrem i kawą rozpuszczalną na puszystą masę.
Dodaję pokruszone herbatniki i wszystko razem ucieram. Z masy
formuję kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
2. Płatki migdałowe siekam nożem.
Przygotowanie ciasteczka obtaczam w płatach migdałowych. Ciastka
układam na talerzu i wkładam na godzinę do lodówki.
Do przygotowania trufelków wykorzystałam płatki migdałowe, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR. Płatki migdałowe MAKAR to doskonały dodatek do ciast, ciastek i deserów. Produkt spełnił wszystkie moje oczekiwania. Płatki nie były połamane i miały doskonały smak. Warto je zakupić i wykorzystać do przygotowania pysznych wypieków.
Zachęcam do zakupu produktów firmy MAKAR, niezbędnych w każdej kuchni.
Uwielbiam bakalie z Makaru. Pyszne trufelki, takie w sam raz na jeden raz :) Pozdrawiam Kasiu :)
OdpowiedzUsuń