niedziela, 17 kwietnia 2016

Trufelki kawowo-migdałowe

Do niedzielnej kawy proponuję pyszne trufelki kawowo- migdałowe bez pieczenia. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Ucieszą niejedno podniebienie. 



SKŁADNIKI:
15 sztuk herbatników,
100g masła,
1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
2 łyżki cukru pudru,
50g płatków migdałowych MAKAR.

PRZYGOTOWANIE:
1. Herbatniki kruszę z pył. Masło ucieram z cukrem pudrem i kawą rozpuszczalną na puszystą masę. Dodaję pokruszone herbatniki i wszystko razem ucieram. Z masy formuję kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
2. Płatki migdałowe siekam nożem. Przygotowanie ciasteczka obtaczam w płatach migdałowych. Ciastka układam na talerzu i wkładam na godzinę do lodówki.


Do przygotowania trufelków wykorzystałam płatki migdałowe, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR. Płatki migdałowe MAKAR to doskonały dodatek do ciast, ciastek i deserów. Produkt spełnił wszystkie moje oczekiwania. Płatki nie były połamane i miały doskonały smak. Warto je zakupić i wykorzystać do przygotowania pysznych wypieków.

Zachęcam do zakupu produktów firmy MAKAR, niezbędnych w każdej kuchni.


1 komentarz:

  1. Uwielbiam bakalie z Makaru. Pyszne trufelki, takie w sam raz na jeden raz :) Pozdrawiam Kasiu :)

    OdpowiedzUsuń